1.SOPRANO KATARZYNA WINIARSKA-RZEPA 2.Wingrup s.c. Katarzyna Winiarska-Rzepa, BAUVIN” realizuje projekt dofinansowany w ramach programu Krajowy Plan Odbudowy i Zwiększania Odporności.

Priorytet Odporność i konkurencyjność gospodarki - część grantowa

Działanie A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności

Tytuł projektu: „Wzmocnienie odporności na kryzysy firmy 1.SOPRANO KATARZYNA WINIARSKA-RZEPA 2.Wingrup s.c. Katarzyna Winiarska-Rzepa, BAUVIN poprzez dywersyfikację oferty, woj. małopolskie, region nr 3.”

Dofinansowanie projektu z UE: 534 716,77 zł (89.5% dofinansowania kosztów kwalifikowanych)

Całkowita wartość projektu: 734 643,88 zł

Celem projektu będzie rozwój i modernizacja działalności firmy 1.SOPRANO KATARZYNA WINIARSKA-RZEPA 2.Wingrup s.c. Katarzyna Winiarska-Rzepa, BAUVIN poprzez zakup maszyn i aparatury do warzenia kwasu chlebowego, udział w szkoleniach i doradztwie oraz zakup oświetlenia LED celem wprowadzenia nowej linii produktów oraz stworzenia innowacyjnego baru bezalkoholowego, w ramach którego serwowany będzie gościom kwas chlebowy własnego wyrobu w różnych wariantach smakowych.

Zadania, działania, które są/ będą realizowane w ramach projektu:

  • Zakup usług doradczych- Zadanie obejmuje udział Przedsiębiorstwa audycie dotychczasowego modelu biznesowego z propozycją zmian w celu dostosowania firmy do obecnych uwarunkowań rynkowych.
  • Zakup usług szkoleniowych- Zadanie obejmuje zakup usługi barmańskiej dla jednej osoby celem pozyskania przez niego niezbędnej wiedzy barmańskiej potrzebnej do wprowadzenia nowej linii produktów i otwarcia nowego innowacyjnego baru bezalkoholowego.
  • Zakup maszyn i sprzętu- Zadanie obejmuje Zakup maszyn i aparatury do warzenia kwasu chlebowego składających się z:

- Zbiornika procesowego 5 hl wersja dwunaczyniowa w stali nierdzewnej z dekoracyjnym paskiem miedzianym,

- Półautomatycznego systemu wspomagania zbiorników procesowych,

- Tankofermentora 10 hl z włazem górnym,

- Zbiornika leżakowego 10 hl,

- Urządzenia do mielenia (wydajność max. 200 kg/h),

- Agregatu chłodniczego 4,8 Kw,

- Dwusekcyjnego wymiennika ciepła (Wydajność: 10 hl/h),

- Pompy (wydajność: 6m3/h),

- Zbiornika gorącej wody 500 l,

- Wytwornicy ciepła 28 kW,

- Mobilnej stacji CIP (Clean in Place, moc: 0,55 kW),

- Wyszynku kwasu chlebowego (kolumna miedziana + licznik),

- Osuszacza powietrza,

- Kapslownicy ręcznej,

- Głowicy do nalewania keg,

- Reduktora piany,

- Pasteryzatora zanurzeniowego 240 but./h (1630x800x1120mm),

- Akcesoriów laboratoryjnych (Cukromierz, Płytka do badania scukrzania z jodyną, Kolby miarowej 1000 ml i 2000 ml x2, Cylindra miarowego 250 ml i 500 ml x2, Fenoloftaleiny do wykrywania sody, Płynu Lugola, Papierków lakmusowych, Butelki 30 ml z zakraplaczem, Suszarki laboratoryjnej),

- Akcesoriów dodatkowych (Wiadra nierdzewne z pokrywami x2 szt. Chochla nierdzewna 1 litr x1 szt. Łyżka cedzakowa x1 szt. Zawór motylkowy DN-32 GWZ x1 szt. Wziernik szklany DN 32 kontrolujący ciecz podczas przepompowywania x1 szt. Złączka DN-32 GG x1 szt. Złączka do węża Fagumit x4 szt. Trójnik DN 32 x 5/8” x1 szt. Podstawka pod węże gumowe x4 szt. Zgarniak do wysłodzin x1 szt. Sprężyna do poboru napoju x1 szt. Zawór nierdzewny 5/8” x1 szt. Nakrętka DN 32 5/8 x4 szt. Klucz hakowy x1 szt. Reduktor do butli CO2 x1 szt. Węże spożywcze z atestem x1 komplet).

- Elementy montażowe (Orurowanie zgodne z technologią, Kotwy do mocowania zbiorników do podłoża, Kompletne ozaworowanie i okablowanie, Komplet śrubunków przyłączeniowych).

  • Zakup oświetlenia LED- Zadanie obejmuje zakup energooszczędnego oświetlenia LED w ilości 10 szt. lamp (dł. 120cm). Wydatek jest niezbędny i uzasadniony aby wdrożyć w życie cele związane z zieloną transformacją firmy i zmniejszyć koszty stałe energii elektrycznej.

 

 

Projekt stanowi kompleksowe podejście do zwiększenia odporności przedsiębiorstwa na wypadek wystąpienia kryzysów takich jak pandemia w przyszłości. Wnioskodawca planuje rozszerzenie swojej działalności o wprowadzenie do oferty nowości produktowej w ramach kodu PKD 56.30.Z Przygotowywanie i podawanie napojów w postaci nowej linii produktowej kwasu chlebowego oraz innowacyjnego baru bezalkoholowego podającego gościom kwas chlebowy w różnych wariantach smakowych.

Projekt skierowany do beneficjenta „1.SOPRANO KATARZYNA WINIARSKA-RZEPA 2.Wingrup s.c. Katarzyna Winiarska-Rzepa, BAUVIN”

 #FunduszeUE  #FunduszeEuropejskie  #NextGenerationEU